Onko tavoitteenasi päästä läpi ylioppilaskokeesta? Tämä netissä järjestettävä lyhyen matematiikan abikurssi on suunnattu sinulle.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Lyhyen matematiikan abit

Tällä kurssilla voit kerrata lyhyen matematiikan perusasioita verkossa ennen ylioppilaskirjoituksia.

Muut

Kurssille voivat abiturienttien lisäksi osallistua toki kaikki muutkin, jotka haluavat hankkia itselleen perusosaamista matematiikassa.

Lyhyestä matematiikasta läpi -abikurssin esittelyvideo.

Kurssi lyhyesti

Verkkokurssillamme harjoitellaan lukion lyhyen matematiikan oppimäärän sisältöjä painottuen ylioppilaskokeen A-osion kannalta keskeisiin aihepiireihin. Tavoitteena on muodostaa kurssilaisille vahva perusrutiini, joka riittää ylioppilaskirjoitusten läpäisemiseen matalahkolla arvosanalla.

Tämän lyhyen matematiikan abikurssin suorat opetustilaisuudet järjestetään netissä enintään kuuden opiskelijan pienryhmissä, ja niistä tehdyt videotallenteet sekä muut kurssimateriaalit ovat saatavillasi helppokäyttöisen oppimisympäristömme kautta.

Lyhyestä matematiikasta läpi -abikurssi
Kurssia Lyhyestä matematiikasta läpi -abikurssi esittelevä kuva.

Kuvassa on näkymä oppimisympäristömme verkkoluokasta, jossa kurssilaiset ja opettaja ovat suorassa video- ja ääniyhteydessä toisiinsa.

Kurssin yksityiskohtainen esittely

Verkossa pidettävän Lyhyestä matematiikasta läpi -kurssin rungon muodostavat oppimisympäristömme verkkoluokassa järjestettävät suorat opetustilaisuudet.

Millaisia opetustilaisuudet ovat?

Pääsääntöisesti opetustilaisuudet rakentuvat siten, että opettaja esittelee ensin uuden aiheen teorian mahdollisimman yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi, ja sen jälkeen valaisee aihetta lisää runsailla ja selkeillä esimerkeillä. Heti tämän jälkeen tehdään opettajan antamia tuntiharjoituksia, joilla parannetaan uuden aiheen jäämistä pitkäkestoiseen muistiin. Lopuksi käydään oikeat ratkaisut läpi vaihe vaiheelta opettajan johdolla. Sitten siirrytään seuraavan aiheeseen, jonka harjoittelu toteutetaan samalla periaatteella.

Netissä tapahtuva opetus toteutetaan pienryhmissä, jolloin jokaisella kurssilaisella on erinomainen mahdollisuus esittää opettajalle tarkentavia kysymyksiä opetuksen ja tuntitehtävien tekemisen lomassa. Kuhunkin pienryhmään otetaan enintään kuusi osallistujaa.

Keskeisin sisältö

Kurssin keskeisin sisältö muodostuu murtoluvuista, lausekkeen sieventämisestä, ensimmäisen ja toisen asteen yhtälöstä, suorasta ja paraabelista, prosenttilaskennan perusteista, geometrian perusteista ja suorakulmaisen kolmion trigonometriasta.

Videotallenteet opetuksesta

Opetustilaisuudet tallennetaan videoille, jotka ovat kurssilaisten katseltavissa verkko-oppimisympäristömme kautta. Jos siis et jostain syystä pysty osallistumaan opetustilaisuuteen sen ollessa käynnissä, voit katsoa siitä tehdyn tallenteen itsellesi sopivana ajankohtana. Tallenteelle nauhoitetaan vain opettajan videokuva ja puhe. Myös kurssilaisten puhe on teknisesti mahdollista nauhoittaa tallenteelle, mutta se tehdään vain siinä tilanteessa, jos kaikki paikalla olevat kurssilaiset toivovat sitä oma-aloitteisesti ja yksimielisesti.

Harjoittelu opetuksen jälkeen

Myös opettajan kirjoittamat tuntimuistiinpanot ja -esimerkit tulevat kurssilaisten saataville oppimisympäristöön opetuksen jälkeen. Lisäksi opettaja laatii kurssilaisille tietenkin harjoitustehtäviä, joita opetustilaisuuksien jälkeen ratkomalla jokainen pystyy vahvistamaan omaa osaamistaan. Kurssin yhteiset opetustilaisuudet on jaettu pitkälle aikavälille, jotta sinulle jäisi niiden ulkopuolella runsaasti aikaa itsenäiseen harjoitteluun, joka on eräs tärkeimmistä avaimista matematiikan menestyksekkääseen oppimiseen.

Monesti harjoitustehtävien miettiminen yhdessä vertaisryhmässä on hedelmällistä oppimiselle varsinkin sen jälkeen, kun tehtäviä on ensin itse ratkonut tai ainakin yrittänyt ratkoa. Verkkoluokka on sovittuina ajankohtina avoinna kurssilaisten keskinäiseen käyttöön tätä tarkoitusta varten.

Sisältää käyttöoikeuden myös Matematiikan perusteisiin

Kurssille osallistujat saavat lisäksi kaupan päälle käyttöoikeuden Matematiikan perusteet -nimiseen verkkokurssiimme, jonka oppimateriaaleja voi käyttää tämän kurssin tukena. Kyseessä on omatoimiseen opiskeluun perustuva kurssi, joka sisältää runsaasti teoriaa ja esimerkkejä matematiikan alkeista. Käyttöoikeus alkaa heti ilmoittautumisen ja osallistumismaksun suorittamisen jälkeen ja on voimassa varsinaisen abikurssin päättymiseen saakka.

Mikä on tämän lyhyen matematiikan abikurssin tavoite?

Tämä lyhyen matematiikan abikurssi on tosiaan suunnattu niille abiturienteille, jotka haluavat suorittaa ylioppilaskokeen hyväksytysti, mutta jotka eivät tavoittele korkeita arvosanoja. Kurssilla keskitytään vain niihin aihepiireihin, joiden hyvä osaaminen on kokemuksemme mukaan keskeistä kyseisen tavoitteen saavuttamisessa. Näin ollen tällä kurssilla ei käsitellä kaikkien lyhyen matematiikan kurssien sisältöjä, vaan keskitytään oleellisimpiin osiin.

Jos tähtäimessäsi ovat korkeammat arvosanat ja haluat tukea harjoitteluusi, valmennamme sinua mielellämme yksityisopetuksen muodossa.

Käytännön asioita

Lyhyestä matematiikasta läpi toteutetaan 1.8.-19.9.2021. Opetustilaisuudet järjestetään arki-iltaisin aikavälillä klo 17.30 - 21.00, ja yksittäisen tilaisuuden kesto on enintään kaksi ja puoli tuntia. Tilaisuuksien aikana pidetään niiden kestosta riippuen yksi tai useampi lyhyt hengähdyshetki. Tarkemmat opetuspäivät ja kellonajat selviävät myöhemmin. Opettajajohtoista opetusta on ainakin 10 x 120 minuuttia, johon ei tietenkään lasketa mukaan oppituntien taukoja.

Nettikurssin opetustilaisuuksiin osallistuaksesi tarvitset laitteen, jossa on uudehko verkkoselain ja mikrofoni. Myös videokamera on suositeltu, mutta ei välttämätön. Voit käyttää kaikkia yleisimpiä päätelaitteita älypuhelimesta tietokoneeseen, mutta suosittelemamme vaihtoehto on kannettava tai pöytätietokone. Kaikki toimii pelkän verkkoselaimen kautta, joten sinun ei tarvitse asentaa laitteellesi mitään uusia sovelluksia tai ohjelmistoja.

Jos jännität kuvasi tai äänesi jakamista, pystyt helposti kytkemään videokuvan pois päältä ja mykistämään mikrofonisi. Voit kuitenkin tällöinkin kommunikoida opettajan ja muiden kanssa tekstipohjaista keskustelua käyttäen. Oppimisympäristö kunnioittaa yksityisyyttäsi muutoinkin, sillä toiset voivat nähdä sinusta ainoastaan etunimesi, ellet itse aseta muita tietoja näkyville.

Milloin kurssi järjestetään?

Kurssi järjestetään kesällä 2021. Tälle kurssille voi sen toteutustavan vuoksi liittyä myös sen alkamisen jälkeen.

Missä kurssi järjestetään?

Tämä verkkokurssimme järjestetään verkko-oppimisympäristössämme Studiumissa, joten sille voi luonnollisesti osallistua kaikkialta Suomesta.

Lue lisää Studiumista

Miten ilmoittaudun kurssille?

Kurssin varsinainen ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut, mutta voit jo nyt ilman mitään sitoumuksia ilmaista alustavan kiinnostuksesi kurssia kohtaan täyttämällä alempaa tältä sivulta löytyvän lomakkeen. Alustavan kiinnostuksesi ilmaiseminen ei velvoita sinua osallistumaan kurssille tai sido sinua mihinkään muuhunkaan.

Paljonko kurssi maksaa?

Kurssin hinta on 295 euroa, joka sisältää verkko-oppimisympäristömme Studiumin kautta järjestettävää opettajajohtoista opetusta ainakin 10 x 120 minuuttia ajalla 1.8.-19.9.2021. Lisäksi kokonaisuuteen sisältyy käyttöoikeus verkkokurssiimme Matematiikan perusteet.

Lisätietoja kursseistamme yleisesti

Voitte lukea lisää kurssiemme käytännön toteutuksesta yleisellä tasolla täältä.

Annamme matematiikan yksityisopetusta tilastotiede mukaan lukien verkossa ja Helsingissä. Kuvassa mies pitelee kylttiä, jossa lukee Yksityisopetus.net - Ymmärrettävää matematiikkaa.

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimivalla Artolla on yli 15 vuoden kokemus matematiikan ja tilastotieteen opettamisesta. Hän on vuosien varrella opettanut muun muassa ammattikorkeakoulussa, lukiossa ja valmennuskursseilla.

Arto

Matematiikan opettaja

Filosofian maisteri

Mukava tyyppi

Oletteko kiinnostunut kurssista?

Voitte ilmaista pelkän alustavan kiinnostuksenne kurssia kohtaan täyttämällä oheisen verkkolomakkeen, jolloin pidämme teidät ajantasalla kurssiin liittyvistä asioista sähköpostitse. Kiinnostuksen ilmaisu ei sido teitä mihinkään.

Kurssin varsinainen ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

Lyhyestä matematiikasta läpi -abikurssi
Kuvaus Onko tavoitteenasi päästä läpi ylioppilaskokeesta? Tämä netissä järjestettävä lyhyen matematiikan abikurssi on suunnattu sinulle.
Kenelle Lyhyen matematiikan abit ja muut
Milloin Kesä 2021
Tyyppi Verkkokurssi
Hinta 295 € / kurssi

Muita kurssejamme


talvi 2020-2021

Tilastomatematiikan perusteet

Tällä verkkokurssilla käsitellään korkeakoulutasoisen tilastomatematiikan perusteita.

kesä 2021

Peruskoulun matematiikan kertaus

Peruskoulun matematiikan kertauskurssi painottuu niihin yläkoulun sisältöihin, joiden hyvä osaaminen on tärkeää lukiossa.

kevät 2021

Pitkän matematiikan koekertaus

Nettikurssilla kerrataan lukion pitkän matematiikan kurssikoetta varten neljän hengen pienryhmissä.

Aiheeseen liittyviä artikkelejamme


Seitsemän vinkkiä matematiikan yo-kirjoituksiin valmistautumiseen

Miten saat kaveripiiristäsi, oppikirjojen esimerkeistä ja käsitekartoista hyödyn irti kerratessasi ylioppilaskirjoituksiin? Lue vinkkimme kokeeseen valmistautumiseen!

Matematiikan ylioppilaskoe syksy 2020

Tässä artikkelissa käsittelemme syksyn 2020 ylioppilaskoetta ja tapoja, joilla voimme tukea sinua siihen valmistautuessasi. Mukana myös videoita.

Matematiikan ylioppilaskokeen pisterajat

Tästä artikkelista näette pitkän ja lyhyen matematiikan ylioppilaskokeiden pisterajat vuodesta 2016 alkaen suhteutettuna nykyiseen pisteytysmallin.

Ota yhteyttä

Vastaamme oikein mielellämme mahdollisiin kysymyksiinne!

040 554 4650

Jos emme voi yhteydenottohetkellänne vastata puheluun, soitamme teille takaisin niin pian kuin mahdollista.

Hakaniemi Helsinki 00530

Yhteydenottopyyntö