Onko tavoitteenasi päästä läpi ylioppilaskokeesta, mutta arvosanalla ei ole isoa merkitystä? Tämä lyhyen matematiikan abikurssi on suunnattu sinulle.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Lyhyen matematiikan abit

Tällä kurssilla voit kerrata lyhyen matematiikan perusasioita ennen ylioppilaskirjoituksia.

Muut

Kurssille voivat abiturienttien lisäksi osallistua toki kaikki muutkin, jotka haluavat hankkia itselleen perusosaamista matematiikassa.

Lyhyestä matematiikasta läpi -abikurssin esittelyvideo.

Kurssi lyhyesti

Verkkokurssillamme harjoitellaan lukion lyhyen matematiikan oppimäärän sisältöjä painottuen ylioppilaskokeen A-osion kannalta keskeisiin aihepiireihin. Tavoitteena on muodostaa kurssilaisille vahva perusrutiini, joka riittää ylioppilaskirjoitusten läpäisemiseen matalalla arvosanalla.

Tämän lyhyen matematiikan abikurssin suorat opetustilaisuudet järjestetään verkkoluokassamme, ja niistä tehdyt videotallenteet sekä muut kurssimateriaalit ovat saatavillasi helppokäyttöisen oppimisympäristömme kautta.

Lyhyestä matematiikasta läpi
Kurssia Lyhyestä matematiikasta läpi esittelevä kuva.

Kuvassa on näkymä oppimisympäristömme verkkoluokasta, jossa kurssilaiset ja opettaja ovat suorassa video- ja ääniyhteydessä toisiinsa.

Kurssin yksityiskohtainen esittely

Lyhyestä matematiikasta läpi -kurssin rungon muodostavat verkkoselaimen kautta toimivan oppimisympäristömme verkkoluokassa järjestettävät suorat opetustilaisuudet.

Millaisia opetustilaisuudet ovat?

Pääsääntöisesti opetustilaisuudet rakentuvat siten, että opettaja esittelee ensin uuden aiheen teorian mahdollisimman yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi, ja sen jälkeen valaisee aihetta lisää runsailla ja selkeillä esimerkeillä. Heti tämän jälkeen tehdään opettajan antamia tuntiharjoituksia, joilla parannetaan uuden aiheen jäämistä pitkäkestoiseen muistiin. Lopuksi käydään oikeat ratkaisut läpi vaihe vaiheelta opettajan johdolla. Sitten siirrytään seuraavan aiheeseen, jonka harjoittelu toteutetaan samalla periaatteella.

Verkkoluokassa tapahtuva opetus toteutetaan pienryhmissä, jolloin jokaisella kurssilaisella on erinomainen mahdollisuus esittää opettajalle tarkentavia kysymyksiä opetuksen ja tuntitehtävien tekemisen lomassa. Kuhunkin pienryhmään otetaan enintään kahdeksan osallistujaa.

Keskeisin sisältö

Kurssin keskeisin sisältö muodostuu murtoluvuista, lausekkeen sieventämisestä, ensimmäisen ja toisen asteen yhtälöstä, suorasta ja paraabelista, prosenttilaskennan perusteista, geometrian perusteista ja suorakulmaisen kolmion trigonometriasta.

Videotallenteet opetuksesta

Opetustilaisuudet tallennetaan videoille, jotka ovat kurssilaisten katseltavissa verkko-oppimisympäristömme kautta. Jos siis et jostain syystä pysty osallistumaan opetustilaisuuteen sen ollessa käynnissä, voit katsoa siitä tehdyn tallenteen itsellesi sopivana ajankohtana. Tallenteelle nauhoitetaan vain opettajan videokuva ja puhe. Myös kurssilaisten puhe on teknisesti mahdollista nauhoittaa tallenteelle, mutta se tehdään vain siinä tilanteessa, jos kaikki paikalla olevat kurssilaiset toivovat sitä oma-aloitteisesti ja yksimielisesti.

Harjoittelu opetuksen jälkeen

Myös opettajan kirjoittamat tuntimuistiinpanot ja -esimerkit tulevat kurssilaisten saataville oppimisympäristöön opetuksen jälkeen. Lisäksi opettaja laatii kurssilaisille tietenkin harjoitustehtäviä, joita opetustilaisuuksien jälkeen ratkomalla jokainen pystyy vahvistamaan omaa osaamistaan. Kurssin yhteiset opetustilaisuudet on jaettu pitkälle aikavälille, jotta sinulle jäisi niiden ulkopuolella runsaasti aikaa itsenäiseen harjoitteluun, joka on eräs tärkeimmistä avaimista matematiikan menestyksekkääseen oppimiseen.

Monesti harjoitustehtävien miettiminen yhdessä vertaisryhmässä on hedelmällistä oppimiselle varsinkin sen jälkeen, kun tehtäviä on ensin itse ratkonut tai ainakin yrittänyt ratkoa. Kurssilaisten niin toivoessa verkkoluokka voidaan avata sovittuna ajankohtana heidän keskinäiseen käyttöönsä tätä tarkoitusta varten.

Kurssille osallistujat saavat lisäksi ilmaisen käyttöoikeuden Matematiikan perusteet -nimiseen verkkokurssiimme, jonka oppimateriaaleja voi käyttää tämän kurssin tukena. Kyseessä on omatoimiseen opiskeluun perustuva kurssi, joka sisältää runsaasti teoriaa ja esimerkkejä matematiikan alkeista. Käyttöoikeus on voimassa tämän kurssin koko käynnissäoloajan.

Mikä on tämän lyhyen matematiikan abikurssin tavoite?

Tämä lyhyen matematiikan abikurssi on tosiaan suunnattu niille abiturienteille, jotka haluavat suorittaa ylioppilaskokeen hyväksytysti, mutta jotka eivät tavoittele korkeita arvosanoja. Kurssilla keskitytään vain niihin aihepiireihin, joiden hyvä osaaminen on kokemuksemme mukaan keskeistä kyseisen tavoitteen saavuttamisessa. Näin ollen tällä kurssilla ei käsitellä kaikkien lyhyen matematiikan kurssien sisältöjä, vaan keskitytään oleellisimpiin osiin.

Jos tähtäimessäsi ovat korkeammat arvosanat ja haluat tukea harjoitteluusi, valmennamme sinua mielellämme yksityisopetuksen muodossa.

Käytännön asioita

Lyhyestä matematiikasta läpi toteutetaan 3.8. - 20.9. Opetustilaisuudet järjestetään arki-iltaisin aikavälillä klo 17.30 - 21.00, ja yksittäisen tilaisuuden kesto on enintään kaksi tuntia. Tarkemmat opetuspäivät ja kellonajat selviävät myöhemmin. Opettajajohtoista opetusta on vähintään 8 x 120 minuuttia.

Kurssin opetustilaisuuksiin osallistuaksesi tarvitset laitteen, jossa on uudehko verkkoselain ja mikrofoni. Myös videokamera on suositeltu, mutta ei välttämätön. Voit käyttää kaikkia yleisimpiä päätelaitteita älypuhelimesta tietokoneeseen, mutta suosittelemamme vaihtoehto on kannettava tai pöytätietokone. Kaikki toimii pelkän verkkoselaimen kautta, joten sinun ei tarvitse asentaa laitteellesi mitään uusia sovelluksia tai ohjelmistoja.

Milloin kurssi järjestetään?

Kurssi järjestetään kesällä 2020. Tälle kurssille voi sen toteutustavan vuoksi liittyä myös sen alkamisen jälkeen.

Missä kurssi järjestetään?

Tämä verkkokurssimme järjestetään verkko-oppimisympäristössämme Studiumissa, joten sille voi osallistua kaikkialta Suomesta.

Lue lisää Studiumista

Miten varaan paikkani kurssilla?

Voit ilmoittautua kurssille täyttämällä alempaa tältä sivulta löytyvän lomakkeen. Samalla lomakkeella voit vaihtoehtoisesti ilman mitään sitoumuksia ilmaista alustavan kiinnostuksesi kurssia kohtaan. Kurssi toteutetaan, jos siitä kiinnostuneita löytyy tarpeeksi. Alustavan kiinnostuksesi ilmaiseminen ei velvoita sinua osallistumaan kurssille tai sido sinua mihinkään muuhunkaan.

Paljonko kurssi maksaa?

Kurssin hinta on 295 euroa, joka sisältää verkko-oppimisympäristömme Studiumin kautta järjestettävää opettajajohtoista opetusta vähintään 8 x 120 minuuttia ajalla 3.8. - 20.9. Lisäksi kokonaisuuteen sisältyy käyttöoikeus verkkokurssiimme Matematiikan perusteet.

Ennakkovaraajan etu

Ilmoittautuessasi kurssille viimeistään sunnuntaina 5.7. saat kurssihinnasta 20 prosentin alennuksen. Saatavilla rajallinen määrä.

Lisätietoja kursseistamme yleisesti

Voitte lukea lisää kurssiemme käytännön toteutuksesta yleisellä tasolla täältä.

Annamme matematiikan yksityisopetusta tilastotiede mukaan lukien verkossa ja Helsingissä. Kuvassa mies pitelee kylttiä, jossa lukee Yksityisopetus.net - Ymmärrettävää matematiikkaa.

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimivalla Artolla on yli 15 vuoden kokemus matematiikan ja tilastotieteen opettamisesta. Hän on vuosien varrella opettanut muun muassa ammattikorkeakoulussa, lukiossa ja valmennuskursseilla.

Arto

Matematiikan opettaja

Filosofian maisteri

Mukava tyyppi

Ilmoittautuminen kurssille

Pystytte ilmoittautumaan kurssille täyttämällä oheisen verkkolomakkeen. Otamme teihin yhteyttä ilmoittautumisen jälkeen niin pian kuin mahdollista.

Voitte vaihtoehtoisesti ilmaista pelkän alustavan kiinnostuksenne kurssia kohtaan, jolloin pidämme teidät ajantasalla kurssiin liittyvistä asioista sähköpostitse. Kiinnostuksen ilmaisu ei sido teitä mihinkään.

Muita kurssejamme


kesä 2020

Matematiikan perusteet

Hankaluuksia murtolukujen, lausekkeiden ja yhtälöiden kanssa? Ota matematiikan perusteet haltuun ja vahvista laskurutiiniasi tällä omatoimisella verkkokurssillamme!

kesä 2020

Todennäköisyyslaskennan perusteet

Tällä omatoimisella verkkokurssillamme käsitellään todennäköisyyslaskennan perusteita.

syksy 2020

Tilastomatematiikan perusteet

Tällä verkkokurssilla käsitellään korkeakoulutasoisen tilastomatematiikan perusteita.

Ota yhteyttä

Vastaamme oikein mielellämme mahdollisiin kysymyksiinne!

040 554 4650

Jos emme voi yhteydenottohetkellänne vastata puheluun, soitamme teille takaisin niin pian kuin mahdollista.

Hakaniemi Helsinki 00530

Yhteydenottopyyntö