Peruskoulun matematiikan kertauskurssi painottuu niihin yläkoulun sisältöihin, joiden hyvä osaaminen on tärkeää lukiossa.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Tulevat lukiolaiset

Verkkokurssi on suunnattu etenkin opiskelijoille, jotka aikovat valita lukiossa pitkän matematiikan, mutta kurssille voivat osallistua toki myös tulevat lyhyen oppimäärän lukijat.

Muut

Kurssille voivat tottakai osallistua kaikki muutkin, jotka haluavat palauttaa mieleensä matematiikan ydintiedot.

Kurssi lyhyesti

Tällä pitkällä nettikurssilla te tai lapsenne pystyy kertaamaan peruskoulun oppimäärän keskeiset sisällöt asiantuntevan ja mukavan opettajan opastuksella. Kertaus tapahtuu pienryhmissä lukion alkamista edeltävien kuukausien aikana.

Koska matematiikassa uudet asiat rakennetaan aiempien asioiden muodostaman kivijalan päälle, peruskoulun matematiikan vahva osaaminen helpottaa aineen lukio-opintoja huomattavasti. Hyöty heijastuu myös fysiikkaan ja kemiaan.

Peruskoulun matematiikan kertaus

Kurssin yksityiskohtainen esittely

Tältä opintojaksolta saatte hyvät eväät yläasteen jälkeiseen oppimiseen, eikä teidän tarvitse painia yksin kertauskirjan kanssa.

Mitä aiheita käsitellään?

Kertauskurssin keskeiseen sisältöön kuuluvat seuraavat peruskoulun matematiikan aiheet:

 • Lukujen ominaisuudet
 • Kokonaisluvut, desimaaliluvut ja murtoluvut
 • Potenssi
 • Neliöjuuri ja kuutiojuuri
 • Peruslaskutoimitukset ja laskujärjestys
 • Ensimmäisen asteen yhtälö
 • Verrantomuotoinen yhtälö
 • Yhtälöpari
 • Ensimmäisen asteen epäyhtälö
 • Yleisimmät tasokuviot ja kappaleet
 • Pinta-ala ja tilavuus
 • Mittayksiköt ja yksikkömuunnokset
 • Suorakulmaisen kolmion trigonometria
 • Pythagoraan lause
 • Koordinaatisto
 • Suoran yhtälö
 • Muuttuja ja funktio
 • Polynomit
 • Prosenttilaskenta

Näiden lisäksi on mahdollista kerrata yläasteen matematiikkaa myös muilta osin kurssilaisten toiveiden mukaisesti.

Miten kurssi järjestetään käytännössä?

Kurssin opettajajohtoiset tunnit järjestetään oppimisympäristömme Studiumin verkkoluokassa suoran videoyhteyden kautta. Opetus tapahtuu enintään kahdeksan opiskelijan pienryhmissä.

Oppituntien aluksi käydään läpi edellisen kerran kotitehtävien vaiheittaisia ratkaisuja. Tämän jälkeen siirrytään uuteen aiheeseen, johon opettaja perehdyttää kurssilaiset selkeän teorian ja runsaiden esimerkkien avulla. Seuraavaksi ryhdytään laskemaan tuntiharjoituksia, joita ratkotaan itsenäisesti tai pähkäillään yhdessä toisten osallistujien kanssa. Tuntitehtävien tekemisen aikana kurssilaisilla on myös hyvä mahdollisuus pyytää opettajalta henkilökohtaista opastusta.

Myöskään varsinaisen opetuksen ei tule olla luennon tyyppistä yksinpuhelua, joten opettaja kannustaa aktiivisesti kurssilaisia keskeyttämään hänet heti, kun heille tulee mieleen tarkentavia kysymyksiä.

Tallennamme oppitunnit videoille, jotta käsiteltyjen asioiden kertaaminen olisi helppoa kurssilaisille. Videot ovat katseltavissa oppimisympäristömme kautta. Tallenteille nauhoitetaan ainoastaan opettajan videokuva ja ääni.

Varsinaisten opetustilaisuuksien jälkeen harjoittelu jatkuu kertaustehtävien ratkomisen parissa. Tehtäviä voi laskea itsenäisesti tai miettiä niitä porukalla toisten kurssilaisten kanssa verkkoluokassa.

Tuntien määrä ja aikataulutus

Oppitunteja järjestetään vuoden 2021 toteutuksella kesäkuusta elokuuhun pääsääntöisesti yhtenä päivänä viikossa arki-iltapäivisin, ja niitä on kurssin aikana vähintään 24 x 60 minuuttia. Tarkat opetuspäivät ja kellonajat selviävät keväällä. Pitkälle aikavälille ajoitetun opetuksen ajatuksena on se, että kurssilaiselle jää reilusti aikaa myös oppimisessa ensiarvoisen tärkeälle itsenäiselle harjoittelulle. Jos kurssilainen ei pysty osallistumaan joillekin tunneille esimerkiksi perheen lomamatkan vuoksi, voi hän kiriä muiden tahdin kiinni katsomalla verkosta opetustilaisuudesta tehdyn videotallenteen.

Opetuspäivän rakenne

Yhden opetuspäivän aikana harjoitellaan opettajan ohjauksella kolme tuntia (180 min) iltapäivällä, mutta se ei tapahdu yhteen putkeen. Välissä pidetään yksi ainakin puolen tunnin tauko ja muutama muu lyhyempi hengähdyshetki.

Yksityisyydensuojasta

Jos kurssilainen jännittää kuvansa tai äänensä jakamista verkkoluokassa muille osallistujille, pystyy videokuvan kytkemään helposti pois päältä ja mikrofonin mykistämään. Kuitenkin tällöinkin kommunikointi opettajan ja muiden kanssa onnistuu tekstipohjaista keskustelua käyttäen. Oppimisympäristö kunnioittaa yksityisyyttä muutoinkin, sillä kurssilaiset voivat nähdä toisistaan ainoastaan etunimet, ellei osallistuja itse laita muita tietoja näkyville.

Milloin kurssi järjestetään?

Kurssi järjestetään kesällä 2021. Tälle kurssille voi sen toteutustavan vuoksi liittyä myös sen alkamisen jälkeen.

Missä kurssi järjestetään?

Tämä verkkokurssimme järjestetään verkko-oppimisympäristössämme Studiumissa, joten sille voi luonnollisesti osallistua kaikkialta Suomesta.

Lue lisää Studiumista

Miten ilmoittaudun kurssille?

Kurssin varsinainen ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut, mutta voit jo nyt ilman mitään sitoumuksia ilmaista alustavan kiinnostuksesi kurssia kohtaan täyttämällä alempaa tältä sivulta löytyvän lomakkeen. Alustavan kiinnostuksesi ilmaiseminen ei velvoita sinua osallistumaan kurssille tai sido sinua mihinkään muuhunkaan.

Paljonko kurssi maksaa?

Kurssin hinta on 429 euroa, joka sisältää opettajan verkossa antamaa pienryhmäopetusta vähintään 24 x 60 minuuttia.

Lisätietoja

Halutessanne ryhmäkurssia yksilöllisempää tukea oppimiseen voitte ottaa meiltä myös yksityistunteja.

Lisätietoja kursseistamme yleisesti

Voitte lukea lisää kurssiemme käytännön toteutuksesta yleisellä tasolla täältä.

Annamme matematiikan yksityisopetusta tilastotiede mukaan lukien verkossa ja Helsingissä. Kuvassa mies pitelee kylttiä, jossa lukee Yksityisopetus.net - Ymmärrettävää matematiikkaa.

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimivalla Artolla on yli 15 vuoden kokemus matematiikan ja tilastotieteen opettamisesta. Hän on vuosien varrella opettanut muun muassa ammattikorkeakoulussa, lukiossa ja valmennuskursseilla.

Arto

Matematiikan opettaja

Filosofian maisteri

Mukava tyyppi

Oletteko kiinnostunut kurssista?

Voitte ilmaista pelkän alustavan kiinnostuksenne kurssia kohtaan täyttämällä oheisen verkkolomakkeen, jolloin pidämme teidät ajantasalla kurssiin liittyvistä asioista sähköpostitse. Kiinnostuksen ilmaisu ei sido teitä mihinkään.

Kurssin varsinainen ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

Peruskoulun matematiikan kertaus
Kuvaus Peruskoulun matematiikan kertauskurssi painottuu niihin yläkoulun sisältöihin, joiden hyvä osaaminen on tärkeää lukiossa.
Kenelle Tulevat lukiolaiset ja muut
Milloin Kesä 2021
Tyyppi Verkkokurssi
Hinta 429 € / kurssi

Muita kurssejamme


kesä 2021

Lyhyestä matematiikasta läpi -abikurssi

Onko tavoitteenasi päästä läpi ylioppilaskokeesta? Tämä netissä järjestettävä lyhyen matematiikan abikurssi on suunnattu sinulle.

kevät 2021

Pitkän matematiikan koekertaus

Nettikurssilla kerrataan lukion pitkän matematiikan kurssikoetta varten neljän hengen pienryhmissä.

kevät 2021

Matematiikan perusteet

Hankaluuksia murtolukujen, lausekkeiden ja yhtälöiden kanssa? Ota matematiikan perusteet haltuun ja vahvista laskurutiiniasi tällä omatoimisella verkkokurssillamme!

Ota yhteyttä

Vastaamme oikein mielellämme mahdollisiin kysymyksiinne!

040 554 4650

Jos emme voi yhteydenottohetkellänne vastata puheluun, soitamme teille takaisin niin pian kuin mahdollista.

Hakaniemi Helsinki 00530

Yhteydenottopyyntö