Tällä verkkokurssilla käsitellään korkeakoulutasoisen tilastomatematiikan perusteita.

Kenelle kurssi on suunnattu?

Korkeakouluopiskelijat

Kurssi soveltuu esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa tilastotieteen peruskurssia suorittavan tueksi.

Psykologian valintakokeeseen osallistujat

Kurssi rakentaa hyvän pohjan myös psykologian valintakokeen tilastomatematiikan osuuteen valmistautujille.

Kurssi lyhyesti

Tällä Yksityisopetus.netin verkkokurssilla voit omatoimisesti harjoitella korkeakoulutasoisen tilastomatematiikan perusteita. Kurssi soveltuu esimerkiksi yliopistossa tilastomatematiikan peruskurssia suorittavan opiskelijan tueksi ja psykologian valintakokeen matematiikan osuuteen valmistautujan avuksi.

Tilastomatematiikan perusteet

Kurssin yksityiskohtainen esittely

Tällä kurssilla käsitellään korkeakoulutasoisen tilastomatematiikan perusteita. Verkko-oppimisympäristömme Studiumin kautta saat käyttöösi tekemämme oppimateriaalit, jotka koostuvat teoriasta, lukuisista esimerkeistä ja suuresta määrästä harjoitustehtäviä.

Kurssilla lähdetään liikkeelle tilastollisten muuttujien mitta-asteikoista, otoksesta, otoksen tunnusluvuista, frekvenssijakaumasta ja luokitellusta jakaumasta.

Tästä edetään piste- ja väliestimointiin, tilastollisiin testeihin (kuten odotusarvon testaus, suhteellisen osuuden testaus, odotusarvojen vertailu, suhteellisten osuuksien vertailu ja Khii toiseen -riippumattomuustesti), korrelaatioon ja regressioanalyysiin.

Jos edellämainitut käsitteet kuulostivat vierailta, niin älä pelästy. Kurssin aikana kyllä selviää, mitä ne tarkoittavat!

Tämä kurssi ei sisällä opettajajohtoista opetusta eikä opetusvideoita. Opettajamme kuitenkin osallistuu kurssilaisten Studiumissa käymiin keskusteluihin ehtimisensä mukaan. 

Varsinaisten kurssimateriaalien lisäksi käytössäsi ovat Studiumin oppimistasi tukevat työkalut ja ominaisuudet.

Pyrimme julkaisemaan kurssin syksyllä 2019.

Kurssin aihepiirien ymmärtämiseksi on välttämätöntä osata todennäköisyyslaskentaa entuudestaan. Etenkin todennäköisyysjakaumien tunteminen on välttämätöntä. Jos todennäköisyyslaskenta ei ole sinulle tuttua, voit perehtyä siihen ennen tilastomatematiikan kurssin aloittamista esimerkiksi verkkokurssillamme Todennäköisyyslaskennan perusteet.

Milloin kurssi järjestetään?

Kurssi järjestetään syksyllä 2019. Tälle kurssille voi sen toteutustavan vuoksi liittyä myös sen alkamisen jälkeen.

Missä kurssi järjestetään?

Tämä verkkokurssimme järjestetään verkko-oppimisympäristössämme Studiumissa, joten sille voi osallistua kaikkialta Suomesta.

Lue lisää Studiumista

Miten varaan paikkani kurssilla?

Kurssin varsinainen ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut, mutta voit jo nyt ilman mitään sitoumuksia ilmaista alustavan kiinnostuksesi kurssia kohtaan täyttämällä alempaa tältä sivulta löytyvän lomakkeen. Alustavan kiinnostuksesi ilmaiseminen ei velvoita sinua osallistumaan kurssille tai sido sinua mihinkään muuhunkaan.

Paljonko kurssi maksaa?

Kurssin hinta selviää myöhemmin.

Lisätietoja

Huomaathan, että tämä kurssi ei sisällä opettajajohtoista opetusta eikä opetusvideoita.

Annamme matematiikan yksityisopetusta tilastotiede mukaan lukien verkossa ja Helsingissä. Kuvassa mies pitelee kylttiä, jossa lukee Yksityisopetus.net - Ymmärrettävää matematiikkaa.

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimivalla Artolla on yli 15 vuoden kokemus matematiikan ja tilastotieteen opettamisesta. Hän on opettanut muun muassa ammattikorkeakoulussa ja lukuisilla aiemmilla valmennuskursseilla.

Arto

Matematiikan opettaja

Filosofian maisteri

Mukava tyyppi

Ilmoittautuminen kurssille

Voitte ilmaista pelkän alustavan kiinnostuksenne kurssia kohtaan, jolloin pidämme teidät ajantasalla kurssiin liittyvistä asioista sähköpostitse. Kiinnostuksen ilmaisu ei sido teitä mihinkään. Kurssin varsinainen ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

Ota yhteyttä

Vastaamme oikein mielellämme mahdollisiin kysymyksiinne!

040 554 4650

Jos emme voi yhteydenottohetkellänne vastata puheluun, soitamme teille takaisin niin pian kuin mahdollista.

Hakaniemi Helsinki 00530

Yhteydenottopyyntö