Verkko-oppimisympäristön kautta opetus toimii myös käytännössä

Matematiikan oppimisympäristö Studium on rakennettu niin, että verkko-opetus sen kautta toimii sujuvasti myös käytännössä. Lisäksi Studiumin käyttäminen on helppoa kaikilla yleisimmillä päätelaitteilla, kuten tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Verkko-oppimisympäristö toimii kaikkien uudehkojen verkkoselainten kautta, joten sinun ei tarvitse asentaa mitään uusia ohjelmistoja tai sovelluksia laitteellesi.

Matematiikan verkko-oppimisympäristömme Studium toimii kaikilla yleisimmillä päätelaitteilla.

Studiumin keskeisimmät ominaisuudet lyhyesti

Verkkoluokka

Verkkokurssiemme suorat opetustilaisuudet järjestetään Studiumin verkkoluokassa, jonka kautta kurssilaiset ja opettaja pystyvät olemaan video- ja ääniyhteydessä toisiinsa. Verkkoluokkaa käytetään myös yksityisopetuksessa.

Kurssien työtilat

Jokaisella verkkokurssillamme yksityisopetus mukaan lukien on Studiumissa oma erillinen työtilansa, joka sisältää kurssimateriaalit.

Ilmoitukset

Oppimisympäristömme pitää sinut ajan tasalla ilmoittamalla kurssiesi uusista materiaaleista ja muistuttamalla tulevista kurssitapahtumista sähköpostilla tai tekstiviesteinä.

Verkko-oppimisympäristössämme Studiumissa järjestetään verkkokurssimme, ja se laajentaa antamamme matematiikan yksityistunnit varsinaisten tapaamisten ulkopuolelle.
Jokaisella verkkokurssillamme yksityisopetus mukaan lukien on Studiumissa oma työtilansa, joka sisältää muun muassa kurssimateriaalit ja tarjoaa asiakkaidemme käyttöön useita oppimista tukevia työkaluja.
Verkkokurssiemme suorien opetustilaisuuksien tallenteet ovat jälkikäteen saatavillasi Studiumista.
Studium pitää sinut ajantasalla kursseistasi ja yksityisopetuksestasi lähettämällä ilmoituksia tärkeistä asioista. Saat halutessasi samat ilmoitukset myös sähköpostilla tai tekstiviesteillä.
Studiumin kalenterista näet kurssiesi ja tulevien yksityistuntiesi sovitut ajankohdat.
Studiumin kalenterista näet kurssiesi ja tulevien yksityistuntiesi sovitut ajankohdat.
Studiumin työpöydältä voit katsoa yhteenvedon kursseistasi.
Seuraavat tulevat tapahtumasi ovat näkyvillä myös heti Studiumin etusivulla.

Oma työpöytä

Studiumin työpöydältä näet helposti yhdellä silmäyksellä yhteenvedon kaikista matematiikan kursseistasi mukaanlukien yksityisopetus.

Kalenteri

Tulevien yksityistuntiesi ajankohdat ja kurssiesi seuraavat opetuskerrat sekä palautusajalliset kurssitehtävät löytyvät kätevästi omasta kalenteristasi Studiumissa.

Tietoturva

Verkko-oppimisympäristömme huolehtii tietoturvastasi ja yksityisyyden­suojastasi monilla tehokkailla keinoilla.

Matematiikan verkkokurssi Yksityisopetus.netin verkko-oppimisympäristössä Studiumissa tietokoneen näytöllä.

Verkkoluokka

Video- ja ääniyhteydet

Nettiselaimen kautta toimiva verkkoluokka on paikka, jossa kurssiemme ja yksityistuntiemme opetustilaisuudet järjestetään sovittuina ajankohtina. Osallistujat ovat reaaliaikaisessa yhteydessä toisiinsa teräväpiirtotarkkuuksisen videokuvan ja kirkkaan äänen kautta.

Jos jännitätte oman äänenne tai kuvanne jakamista, pystytte helposti kytkemään kuvan pois päältä ja mykistämään mikrofoninne. Voitte kuitenkin tällöinkin kommunikoida muiden osallistujien kanssa tekstipohjaista keskustelua käyttäen.

Tussitaulu

Tussitaulu on jaettu piirtoalusta, jota kaikki verkkoluokassa olevat pystyvät käyttämään. Tussitaululle tehdyt merkinnät näkyvät reaaliajassa kaikille verkkoluokassa samaan aikaan oleville. Voitte myös lähettää esimerkiksi kuva- ja pdf-tiedostoja omalta laitteeltanne tussitaululle muokattaviksi.

Valokuvat

Pystytte ottamaan valokuvia sekä opettajan videokuvasta että tussitaulusta ja lataamaan ne lopuksi omalle laitteellenne vaikkapa yhtenä pdf-dokumenttina.

Tiedostojen jakaminen

Osallistujat voivat vaivattomasti ja turvallisesti jakaa toisilleen erityyppisiä tiedostoja. Verkkoluokka osaa muuntaa yleisimmät tiedostotyypit sellaiseen muotoon, että niiden katselu onnistuu suoraan selaimen kautta.

Kurssiemme ja yksityistuntiemme opetustilaisuudet järjestetään verkkoluokassa.

Videotallenteet opetustilaisuuksista

Opettaja pystyy tekemään verkkoluokassa pidettävästä opetustilaisuudesta videotallenteen, jolle tulee ainakin opettajan videokuva ja ääni. Yksityisopetuksessa tallenne tehdään tietenkin vain silloin, jos opetettava sitä toivoo. Myös opetettavan puhe voidaan laittaa osaksi tallennetta, jos hän niin haluaa. Ryhmäkursseilla opetustilaisuuksista tehdään yleensä tallenne, jolle sillekin tulee oletusarvoisesti vain opettajan videokuva ja puhe. Kurssilaisten puhe tallennetaan vain silloin, jos he sitä oma-aloitteisesti ja yksimielisesti toivovat.

Videot ovat katseltavissa Studiumin kautta opetustilaisuuksien jälkeen, jolloin opetuksen keskeisiin hetkiin voi palata kertauksen vuoksi uudelleen ja uudelleen.

Käyttämämme teknologia toimii myös käytännössä

Etäopetuksessa käytettävän teknologian tulee olla sellaista, että se toimii myös käytännössä, jotta pystytään keskittymään varsinaiseen asiaan eli opiskeluun.

Eikö olekin ärsyttävää, että soittaessanne videopuhelun kaverillenne hänen lähettämänsä videokuva näkyy joskus ylösalaisin tai peilikuvana? Ja sitten joudutaan tuhlaamaan aikaa päätelaitteiden asetusvalikoiden läpikahlaamiseen tilanteen korjaamiseksi. Jos tällainen tilanne sattuisi ilmaantumaan ollessanne kurssikaverinne kanssa yhteydessä verkkoluokan kautta, pystytte korjaamaan tilanteen silmänräpäyksessä helposti löytyvää nappia klikkaamalla. Ja tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten järjestelmämme suunnittelussa on huomioitu käytännön tilanteissa vastaantulevat haasteet.

Työtilat

Sisältö

Kurssiesi ja yksityisopetuksesi työtiloista löydät kurssista riippuen erilaista opetussisältöä. Näihin kuuluvat yleensä keskeisimpinä osina opettajan tekemät muistiinpanot, harjoitustehtävät sekä opetusvideotallenteet. Työtilojen kautta on myös mahdollista pitää yhteyttä opettajaan ja kurssitovereihin työtilojen keskustelualueiden kautta. Keskustelualueilla voidaan esimerkiksi pohtia kursseihin liittyviä harjoitustehtäviä ja esimerkkejä yhdessä toisten kurssilaisten kanssa. Myös opettaja pyrkii osallistumaan näihin keskusteluihin parhaansa mukaan.

Työkalut

Työtilasta näet myös havainnollisen ja yksityiskohtaisen listan alueelle edellisen matematiikan verkko-oppimisympäristössämme Studiumissa käyntisi jälkeen lisätystä uudesta sisällöstä. Listassa näkyvät muun muassa uudet opetusmateriaalit ja työtilan keskustelualueen uudet viestit.

Studium tarjoaa sinulle mahdollisuuden pitää vaivattomasti kirjaa harjoitustehtävien ja muiden aktiviteettien suoritusvaiheesta. Toiminto on käytettävissäsi valtaosassa Studiumin kurssien ja matematiikan yksityisopetuksen työtiloista. Pystyt kätevästi rastin ruutuun klikkaamalla merkitsemään kurssisi työtilassa aktiviteetit (harjoitustehtävät, muistiinpanot, opetusvideot jne) tehdyiksi tai tekemättömiksi.

Jos esimerkiksi et ehdi tehdä jotain harjoitustehtävää ajallaan, voit merkitä sen tekemättömäksi. Kun sinulla myöhemmin on aikaa palata tehtävän pariin, löydät sen helposti. Tämä on hyödyllistä varsinkin sellaisilla kursseilla, joilla on runsaasti erilaista materiaalia.

Lisäksi näet työtilan edistyminen-osiosta graafisen yhteenvedon tehdyiksi ja tekemättömiksi merkitsemistäsi aktiviteeteistä ja pystyt tarkastelemaan suoritushistoriaasi useista eri näkökulmista, kuten esimerkiksi päiväkohtaisesti. Tämä auttaa sinua hahmottamaan harjoittelusi edistymisen kullakin hetkellä. Voit tietenkin itse valita, haluatko käyttää tätä tarjoamaamme työkalua harjoittelusi tukena vai et.

Sinulla on myös mahdollisuus tehdä itsellesi työtilan aktiviteetteihin liittyviä vapaamuotoisia muistiinpanoja, jotka löydät myöhemmin nopeasti työtilan etusivulta.

Voimme halutessasi ja luvallasi tehdä videotallenteen verkon kautta järjestetyistä matematiikan yksityistunneistasi ja laittaa sen saatavillesi työtilaan.
Kuva esimerkkiasiakkaan matematiikan yksityisopetuksen työtilasta verkko-oppimisympäristössämme Studiumissa. Työtilan etusivulta näet listan uusista materiaaleista.
Studiumin työtilassa yksityistunteihisi liittyvät materiaalit pysyvät hyvässä järjestyksessä ja löytyvät myöhemmin helposti.
Matematiikan yksityisopetuksesi työtilasta Studiumista löydät muistiinpanot ja harjoitustehtävät, ja voit tehdä aktiviteetteihin liittyviä omia muistiinpanoja.
Työtilasta löydät opettajan sinulle varsinaisten yksityistuntien aikana tekemät muistiinpanot.
Työtilan keskustelualueen kautta voit vaihtaa viestejä ja tiedostoja yksityisopettajasi kanssa.
Halutessasi näet tulevien matematiikan yksityistuntiesi sovitut ajankohdat työtilasta.
Edistymisen seuranta on eräs Studiumin käyttöösi tarjoamista työkaluista.
Työtilan etusivulta näet aktiviteetteihin liittyen mahdollisesti tekemät omat muistiinpanosi koottuna yhteen paikkaan.
Jos olet merkinnyt työtilan itsellesi tärkeimpiä aktiviteetteja, näet listan myös niistä.
Yksityisopetus.netin matematiikan verkko-oppimisympäristö Studium tarjoaa käyttöösi monipuoliset oppimisanalytiikkatyökalut.

Ilmoitukset ja muistutukset

Ilmoitukset uudesta sisällöstä

Studium osaa pitää sinut automaattisesti ajan tasalla kurssiesi ja yksityisopetuksesi uudesta sisällöstä. Kun opettaja lisää kurssisi työtilaan uutta materiaalia, saat tästä automaattisesti ilmoituksen sähköpostiisi ja puhelimeesi. Sinun ei siis tarvitse käydä Studiumissa tunnin välein tarkastamassa, milloin uudet materiaalit kuten esimerkiksi harjoitustehtävät ovat saatavillasi.

Muistutukset

Meinasivatko kurssisi uudet harjoitustehtävät unohtua muiden kiireiden vuoksi? Ei hätää! Studium lähettää sinulle sähköpostilla muistutuksen kurssiesi työtiloihin vajaa viikko aiemmin lisätystä sellaisesta uudesta sisällöstä, jota et ole vielä käynyt katsomassa.

Matematiikan oppimisympäristömme pystyy muistuttamaan sinua myös kurssiesi ja yksityisopetuksesi tulevista opetustapahtumista sekä määräaikaan sidotuista tehtävistä kuten ryhmäkurssien harjoituskokeista etukäteen. Jos toiminto on käytössä kurssillasi tai yksityistunneillasi, saat ilmoituksen tulevasta opetustapahtumasta edellisenä päivänä.

Ilmoitustavat

Voit vastaanottaa ilmoitukset oman valintasi mukaan sähköpostilla tai tekstiviesteinä. Studiumin asetuksista pystyt säätämään ilmoitusasetukset mieleisiksisi ilmoitustyyppikohtaisesti. Halutessasi voit tietenkin myös kytkeä tekstiviestit ja sähköpostit pois päältä. Studiumin sisältä pystyt silti lukemaan kaikki ilmoitukset.

Kuva matematiikan verkko-oppimisympäristö Studiumin ilmoituksista.

Studium verkkokursseilla

Verkkoluokka

Verkkoluokassa pidettävän opetuksen aikana opettajamme perehdyttää teidät kunkin kerran aihepiiriin teorian ja runsaiden esimerkkien avulla. Näiden lomassa opettaja antaa teille tuntiharjoitustehtäviä, joita mietitään ensin itsenäisesti, ja lopuksi käydään tehtävien ratkaisut yhdessä läpi.

Suorien opetustuntien aikana voitte olla yhteydessä opettajaan ja toisiin kurssilaisiin verkkoluokan ääni- tai tekstipohjaisen keskustelun kautta. Voitte esimerkiksi esittää opettajalle toiveen selittää jotain asiaa tarkemmin tai pyytää vinkkejä tuntiharjoitustehtävien tekemiseen. Pystytte halutessanne lähettämään myös valokuvia ja muita tiedostoja opettajalle ja toisille kurssilaisille: esimerkiksi oman ratkaisunne tuntitehtävään. Voitte myös halutessanne näyttää oman kameranne lähettämää videokuvaa opettajalle ja toisille kurssilaisille.

Valtaosalla kursseistamme verkkoluokka on kurssilaisille avoinna myös silloin, kun opettajajohtoinen opetus ei ole käynnissä. Näin kurssilaiset voivat hyödyntää verkkoluokan tarjoamia mahdollisuuksia esimerkiksi harjoitustehtävien pohtimiseen porukalla, mikä on monesti erittäin tehokas osa oppimisprosessia. Reaaliaikaisen video- ja ääniyhteyden lisäksi kurssilaiset voivat hyödyntää esimerkiksi jaettua tussitaulua vaikkapa mallikuvien luonnosteluun ja jakaa toisilleen dokumentteja ja muita tiedostoja.

Matematiikan kurssimme järjestetään Studiumissa. Suorat oppitunnit pidetään Studiumin verkkoluokassa.

Videotallenteet opetustunneista

Teemme kurssin suorista opetustunneista videotallenteet, jotka ovat myöhemmin saatavillanne verkko-oppimisympäristömme kautta. Pystytte siis katsomaan kurssin matematiikan oppitunnit uudelleen kertaamisen vuoksi niin monesti kuin vain tahdotte.

Muistiinpanot

Opettajamme opetustuntien aikana tekemät muistiinpanot teoriasta ja esimerkeistä sekä tuntiharjoitustehtävät tulevat jälkikäteen saatavillenne Studiumiin. Materiaalit ovat suositussa pdf-muodossa. Muistiinpanot näkyvät toki myös videotallenteilta, mutta joissain tilanteissa teidän saattaa olla vaivattomampi käyttää pdf-dokumentteja.

Harjoitustehtävät

Studiumista löydätte kutakin aihepiiriä käsittelevät harjoitustehtävät, joita voitte käyttää itsenäiseen treenaamiseen kurssin opetustuntien ulkopuolella. Harjoitustehtävissä on tietenkin vastaukset mukana.

Laadimme harjoitustehtävät yleensä siten, että niistä löytyy kaikentasoisia tehtäviä. Voitte hankkia rutiinia keskittymällä ensin perustehtäviin ja sen jälkeen syventää osaamistanne siirtymällä vaativampiin harjoituksiin.

Kunkin kerran harjoitustehtävien ratkaisuja on tapana käydä tarkemmin läpi seuraavien opetustuntien alussa kurssilaisten toiveiden mukaan.

Muut oppimateriaalit

Osassa verkkokursseistamme löydätte Studiumista muutakin oppimateriaalia matematiikan tai tilastotieteen harjoitteluun. Joillakin kursseilla on verkkoluokan opetuslähetyksen tallenteiden lisäksi muita valmiiksi tehtyjä opetusvideoita sekä lisää teoriaa ja esimerkkejä muissakin mediamuodoissa.

Studium ja yksityisopetus

Etäopetus

Studiumin ja sen verkkoluokan käyttämisestä etäopetuksena toteutettavilla matematiikan ja tilastotieteen yksityistunneilla voitte lukea tarkemmin etänä järjestettävää yksityisopetusta käsittelevältä sivultamme, joka sisältää runsaasti kuvia ja videoita oppimisympäristöstä.

Lue tarkemmin
Studiumia käytetään myös etäopetuksena toteutettavilla yksityistunneilla.

Yksityisyydensuoja ja tietoturva

Olemme ottaneet yksityisyydensuojan ja tietoturvan huomioon lukuisin eri tavoin rakentaessamme oppimisympäristö Studiumia.

Yksityisyydensuoja

Kun uudelle asiakkaalle luodaan Studiumiin käyttäjätili, tilille tallennetaan vain käyttäjän etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Sähköpostiosoite ja puhelinnumero tallennetaan sen vuoksi, että Studium pystyy lähettämään asiakkaalle ilmoituksia tärkeistä asioista.

Vain opettajamme pystyy näkemään käyttäjätilien kaikki tiedot. Studiumin muut käyttäjät voivat oletusarvoisesti nähdä ainoastaan toisten käyttäjien etunimet. He näkevät toisista käyttäjistä enemmän tietoja vain siinä tapauksessa, jos kyseinen käyttäjä on itse lisännyt niitä käyttäjäprofiiliinsa. Yksityistunneilla käytettävät työtilat näkyvät vain asiakkaalle ja opettajalle. Muut Studiumin käyttäjät eivät pysty näkemään edes yksityisopetuksen työtilojen nimiä sisällöstä puhumattakaan. Ryhmäkursseille osallistuvat asiakkaat näkevät toisista kurssilaisista vain etunimet, ellei kurssilainen itse lisää muita tietoja näkyville.

Tietoturva

Tietoliikenne Studiumin palvelimen ja käyttäjän laitteen välillä tapahtuu ainoastaan vahvaa salausta käyttäen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kukaan ulkopuolinen ei pysty salakuuntelemaan välissä. Asiakkaan Studiumissa käyttämää salasanaa ei tallenneta järjestelmäämme sellaisenaan, vaan se on tallennetaan niin sanottuna tiivisteenä. Tämä tarkoittaa sitä, että alkuperäisen salasanan selvittäminen on myöhemmin käytännössä mahdotonta. Se lisää tietoturvaa silloin, jos asiakas käyttää samaa salasanaa useammassa eri verkkopalvelussa.

Studium käyttää useita tekniikoita asiakkaiden käyttäjätilien tehokkaaseen suojaamiseen. Jos joku esimerkiksi yrittää kirjautua sisään Studiumiin asiakkaan käyttäjätunnuksella onnistumatta siinä (esimerkiksi syöttää väärän salasanan), asiakas saa tästä ilmoituksen sähköpostiin. Jos Studiumin salasana vaihdetaan tai Studiumiin kirjaudutaan sellaiselta päätelaitteelta, jota asiakas ei yleensä käytä, ilmoitamme myös näistä. Näiden ilmoitusten avulla asiakas pystyy nopeasti havaitsemaan epäilyttävän toiminnan käyttäjätilillään. Kun hän ilmoittaa asiasta meille, pystymme ryhtymään tarvittaviin lisätoimenpiteisiin käyttäjätilin turvallisuuden varmistamiseksi. Studium osaa myös itse lukita käyttäjätilit automaattisesti asiakkaiden tietojen suojaamiseksi, jos sen algoritmit havaitsevat suunnitelmallisen tietomurtoyrityksen.

Kuva Studiumin asiakkaalle lähettämästä tietoturvaan liittyvästä sähköpostista.

Studiumin Android-sovellus

Studiumia voi käyttää Android-puhelimilla ja -tableteilla myös erillisellä sovelluksella, joka on ladattavissa Google Playstä.

Alina Asiakkaan yksityisopetuksen työtila katsottuna Studiumin Android-sovelluksella.

Kuka toimii opettajana?

Opettajallamme Artolla on yli kymmenen vuoden kokemus lukuisten yksityisoppilaiden ja ryhmäkurssiopiskelijoiden valmentamisesta hyvällä menestyksellä. Hän on koulutukseltaan matematiikan ja tilastotieteen aineenopettaja.

Arto

Matematiikan yksityisopettaja

Filosofian maisteri

Mukava tyyppi

Mitä asiakkaamme ovat sanoneet?

Tässä heistä yksi kertoo oman tarinansa. Kuva on kuvituskuva.

Kuvituskuva: Autoasentaja, tuleva autosähköinsinööri

Voin olla tyytyväinen että otin Artoon yhteyttä!

Lähdin ammattikorkeakouluun 21 vuoden tauon jälkeen, joka oli kulunut ammattikoulusta. Sähkölinjalla, jonne pääsin, matematiikka perustuu Lukion pitkään matikkaan. Nyt kun viimeinenkin kurssi Differentiaaliyhtälöt ja Integraalimuunnokset on läpäisty, voin olla tyytyväinen että otin Artoon yhteyttä jo ennen pääsykokeita. Ilman Arton apua urakka olisi ollut mahdoton, kun vähäinenkin matematiikka, joka perus ja ammattikoulussa tuli opittua oli työelämässä unohtunut tuon 21 vuoden aikana.

Poimintoja kursseistamme


kevät 2021

Matematiikan perusteet

Hankaluuksia murtolukujen, lausekkeiden ja yhtälöiden kanssa? Ota matematiikan perusteet haltuun ja vahvista laskurutiiniasi tällä omatoimisella verkkokurssillamme!

kesä 2021

Lyhyestä matematiikasta läpi -abikurssi

Onko tavoitteenasi päästä läpi ylioppilaskokeesta? Tämä netissä järjestettävä lyhyen matematiikan abikurssi on suunnattu sinulle.

kevät 2021

Pitkän matematiikan koekertaus

Nettikurssilla kerrataan lukion pitkän matematiikan kurssikoetta varten neljän hengen pienryhmissä.

Studiumiin liittyviä artikkelejamme


Hankaluuksia murtolukujen, lausekkeiden ja yhtälöiden kanssa?

Palauta matematiikan perusteet mieleesi ja vahvista laskurutiiniasi nettikurssillamme. Omatoimisen kurssimme suorittamisen voit aloittaa juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Opintojakso sisältää teoriaa ja esimerkkejä satoja sivuja ja tarjoaa käyttöösi yli 700 harjoitustehtävää.

Verkko-oppimisympäristömme Android-sovellus on julkaistu!

Olemme julkaisseet asiakkaidemme käyttöön verkko-oppimisympäristömme Studiumin Android-sovelluksen. Jos haluatte käyttää Studiumia Android-puhelimellanne tai -tabletillanne, se onnistuu nyt entistäkin vaivattomammin sovelluksemme avulla. Sovellus on saatavillanne Google Playstä.

Tarvetta todennäköisyys­laskennalle tai tilastomatematiikalle?

Todennäköisyyslaskennan ja tilastomatematiikan perusteita käsittelevät verkkokurssimme soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi psykologian valintakokeeseen osallistujille ja korkeakouluopiskelijoille. Todennäköisyyslaskennan kurssi on saatavillasi heti, ja tilastomatematiikan kurssi julkaistaan syksyllä 2020. Kurssit toteutetaan verkko-oppimisympäristömme Studiumin kautta.

Ota yhteyttä

Vastaamme oikein mielellämme mahdollisiin kysymyksiinne!

040 554 4650

Jos emme voi yhteydenottohetkellänne vastata puheluun, soitamme teille takaisin niin pian kuin mahdollista.

Hakaniemi Helsinki 00530

Yhteydenottopyyntö