Tarjoan teidän tai lapsenne tueksi kokenutta ja koulutettua matematiikan yksityisopettajaa, joka innostaa, kannustaa ja on kärsivällinen. Luonteeltani ja olemukseltani olen helposti lähestyttävä, ja tulen hyvin juttuun erilaisten ihmisten kanssa. Oppimistilanteelle pyrin luomaan rennon ilmapiirin, joka omalta osaltaan edesauttaa oppimista.

Opetuspaikkani ovat Helsinki ja verkko. Olen antanut yksityistunteja Helsingissä lähiopetuksena yli kymmenen vuoden ajan. Verkon kautta opettamisen aloitin viitisen vuotta sitten, joten minulle on syntynyt siihen vahva osaaminen jo ennen vuoden 2020 tapahtumia.

"Opetettavan onnistumisesta syntyvän ilon näkeminen on yksi tämän ammatin parhaista puolista."

-ARTO

Matematiikan yksityisopettaja Arto
Matematiikan yksityisopettaja
Nimi Arto
Opetuspaikat Helsinki ja verkko
Koulutus Filosofian maisteri
Kokemus Opetuskokemus yli 15 vuotta
Muuta Kannustava, käsivällinen ja mukava ope
Selaa opetusaikoja Ota yhteyttä

Koulutus takaa opettajan asiantuntevuuden ja pedagogiikan taustatiedot

Olen koulutukseltani matematiikan ja tilastotieteen aineenopettaja. Filosofian maisterin tutkintoni olen suorittanut Helsingin yliopistossa pääaineenani matematiikka. Toisena opetettavana aineenani on tilastotiede, jossa olen tehnyt laajat sivuaineopinnot. Opettajan pedagogiset opintoni olen suorittanut korkeimmalla mahdollisella arvosanalla kasvatuspsykologiassa, jonka keskeisiä osia ovat ihmisen oppimiseen ja yleisemminkin tiedolliseen kehitykseen liittyvät kysymykset. Pitkän matematiikan ylioppilaskokeesta kirjoitin aikanaan laudaturin täysillä pisteillä.

Opettajan työn välttämätön perusta on omien opetettavien aineiden teorian vahva osaaminen, mutta kaikkein tärkeintä on omata kyky selittää asiat ymmärrettävästi ja selkeästi opetettaville.

Puhun suomen lisäksi englantia ja ruotsia hyvin sekä ranskaa ja espanjaa auttavasti, ja näitä kieliä voidaan käyttää pääosin suomenkielisen opetuksen tukena. Venäjäksi voimme halutessamme tervehtiä ja vaihtaa muutamat kohteliaisuudet.

Pitkä ja laaja-alainen kokemus opettamisesta takaa käytännön taidot

Tarjoan avuksenne henkilöä, jolla on runsaasti kokemusta erilaisista opetustilanteista, ja joka nauttii opettamisesta. Olen toiminut opettajana muun muassa ammattikorkeakoulussa, yliopistolla, erilaisilla valmennuskursseilla sekä yksityisoppilaiden kanssa. Matematiikan yksityisopettajana olen valmentanut opiskelijoita alakoululaisista aikuisopiskelijoihin ja kaikkea siltä väliltä. Voitte halutessanne tutustua työtodistuksiini ja ammattikorkeakouluopiskelijoilta saamiini kurssipalautteisiin oheisten linkkien kautta.

Noin kymmenen viime vuoden aikana olen opettanut lukuisia yksityisoppilaita, ja voittekin lukea tältä verkkosivustolta heidän kokemuksistaan. Opetustapaani on useissa tilanteissa kehuttu positiivisessa mielessä persoonalliseksi ja innostavaksi, ja pyrin luomaan opiskeluun mukavan ja rennon oppimista tukevan ilmapiirin.

Mitä painotan matematiikan yksityisopettajana?

Kokemuksieni mukaan hyvin monet ihmiset uskovat, että matematiikka on kokoelma kaavoja ja ratkaisutapoja, joiden ulkoa opettelu on avain menestykseen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Matematiikka ei ole salatiedettä, vaan se on ihmisten kehittämä looginen järjestelmä. Kun oppii ymmärtämään, mistä kaavat ja ratkaisutavat tulevat, helpottuu matematiikan parissa toiminen huomattavasti. Oppitunneilla pyrin ohjaamaan opetettavieni ajattelua edellä mainittuun suuntaan.

Matematiikassa valtaosa uusista opetettavista taidoista rakentuu aiemmin opetettujen taitojen muodostaman kivijalan päälle. Tilanne on täysin erilainen kuin vaikkapa maantiedossa. Italian maantiedon voi oppia, vaikkei tietäisi mitään Norjan maantiedosta. Matematiikassa asia ei ikävä kyllä toimi näin, vaan jokin epäselväksi jäänyt asia voi merkittävästi hankaloittaa myöhempää oppimista.

Kokemukseni mukaan haasteet matematiikan kanssa aiheutuvat edellämainitusta tilanteesta todella usein. Kun aloitan matematiikan yksityisopetuksen uuden opetettavan kanssa, tapanani on kartoittaa lähtötaso tarkasti ja selvittää, missä vaiheessa niin sanottu kärryiltä tipahtaminen on tapahtunut. Tämän perusteella pystyn alkaa auttamaan kivijalan korjaamisessa. Tähän tarvittava aika vaihtelee tilannekohtaisesti, mutta panostaminen asiaan todella kannattaa.

Kun taustataidot on saatu riittävälle tasolle, tapahtuu yleensä seuraavaa: Aiemmin ehkä vastenmieliseltä pakkopullalta tuntuneesta matikasta tulee opetettavan mielestä mielenkiintoista ja kivaa, kun hän huomaa ymmärtävänsä asioita, joiden oppimista hän oli aiemmin pitänyt jopa täysin mahdottomana.

Mistä matematiikan osa-alueista itse tykkään eniten?

Opetettavani ovat silloin tällöin kysyneet, että mistä osa-alueista itse pidän eniten. Ehkä hieman kulunut vastaukseni on se, että kokonaisuus ja osa-alueiden väliset yhteydet ovat mielestäni se kiinnostavin juttu. Jos minun kuitenkin pitäisi nostaa muutama konkreettinen suosikki esille, niin ne olisivat trigonometria, differentiaalilaskenta (eli derivointi), integraalilaskenta ja todennäköisyyslaskenta.

Mitä muuta?

Olen aikanaan lukiossa opiskellut pitkän fysiikan ja kemian sekä kirjoittanut niistä silloisessa reaalikokeessa laudaturin. Fysiikkaa luin aikanaan hieman yliopistollakin. Nämä taidot ovat vuosien varrella päässeet vähäkäyttöisinä enemmän tai vähemmän ruostumaan, mutta pystyn edelleen neuvomaan jonkin verran varsinkin näiden aineiden perusteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vaikkapa muutaman mekaniikan laskun tekeminen matematiikan yksityistuntien lomassa on täysin mahdollista.

Opettamisen lisäksi suhtaudun intohimoisesti www-kehittämiseen, josta esimerkkeinä tämä verkkosivusto ja oppimisympäristö Studium.


Arto

"Opetettavan onnistumisesta syntyvän ilon näkeminen on yksi tämän ammatin parhaista puolista."

Mitä yksityisoppilaat ovat sanoneet?

Muutama heistä kertoo seuraavassa kokemuksista, joita heille on jäänyt Arton antamasta opetuksesta. Kuvat ovat kuvituskuvia.

Kuvituskuva: Taavetti, yläastelainen

Hyvä ja pätevä opettaja, neuvoi asiat perusteellisesti eikä käsitellystä asiasta jäänyt mitään hampaankoloon. Loistava opettaja ja mukava tyyppi, suosittelen!

Kuvituskuva: Abiturientin äiti

Tosi iso kiitos panoksestasi tyttäreni matematiikan opetuksesta. Lopulliset tulokset tulivat eli M, se oli paljon enemmän kuin odotimme mieheni kanssa! Kaikkea hyvää Sinulle!

Kuvituskuva: Kauppatieteiden ylioppilas

Kiitos Sinulle avustasi, uskoisin kyllä että vielä tavataan näissä merkeissä. Niin ja, jos tarvitset suosittelijaa, niin olen käytettävissäsi. Olet ollut minun paras matikanmaikka.

Yksityisopetukseen liittyviä artikkelejamme


Miten saat yksityisopetuksesta kaiken irti?

Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, miten saat matematiikan yksityistunneistasi mahdollisimman suuren hyödyn irti. Mitä sinun kannattaa tehdä ennen tunteja, niiden aikana ja niiden jälkeen?

Mitä etuja verkon kautta pidettävä yksityisopetus tarjoaa?

Verkon kautta järjestettävät yksityistunnit sisältävät runsaasti etuja perinteiseen kasvotusten pidettävään opetukseen verrattuna. Käsittelemme aihetta yksityiskohtaisemmin tässä artikkelissa.

Miten yksityisopetus etäopetuksena verkon kautta toimii käytännössä?

Tässä artikkelissa kerromme ja näytämme yksityiskohtaisesti lukuisten kuvien kera, miten järjestämämme matematiikan etäopetus käytännössä toimii.

Ota yhteyttä

Vastaamme oikein mielellämme mahdollisiin kysymyksiinne!

040 554 4650

Jos emme voi yhteydenottohetkellänne vastata puheluun, soitamme teille takaisin niin pian kuin mahdollista.

Hakaniemi Helsinki 00530

Yhteydenottopyyntö