Verkossa järjestettävät yksityistunnit sisältävät paljon etuja perinteiseen kasvotusten pidettävään opetukseen verrattuna. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät hyödyt.

Päivitetty viimeksi
Julkaistu
3 min
1
1
6

1. Materiaalit pysyvät tallessa

Opettajan yksityisoppilaalleen opetuksen aikana tekemät muistiinpanot ovat tuntien jälkeen saatavilla verkon kautta. Näin opetettava pystyy vaivattomasti käymään muistiinpanot läpi myöhemmin niin monta kertaa kuin vain haluaa, ja mikä parasta: Verkossa muistiinpanot pysyvät hyvässä järjestyksessä ja tallessa toisin kuin perinteiset papereilla olevat muistiinpanot, joilla on usein taipumus kadota helposti. Vuoden takaisten muistiinpanojen etsiminen paperimapeista vaikkapa ennen ylioppilaskirjoituksiin kertaamista voi olla työlästä, mutta verkosta ne löytyvät minuuteissa. Sama koskee luonnollisesti opettajamme opetettavalleen tekemiä harjoitustehtäviä.

Opetettavan ei myöskään tarvitse tunnin välein käydä katsomassa, ovatko uudet kotitehtävät jo saatavilla, sillä hän saa teksitiviestillä tai sähköpostilla ilmoituksen aina, kun opettaja lisää uusia materiaaleja.

2. Verkko-oppimisympäristö tukee oppimisprosessia

Verkko-opetusjärjestelmämme tarjoaa opetettavan käyttöön lisäksi runsaasti erilaisia työkaluja ja ominaisuuksia, jotka tukevat oppimisprosessia.

Oppimisympäristö pystyy opetettavan niin halutessa seuraamaan hänen edistymistään. Jos opetettava esimerkiksi unohtaa tehdä uudet harjoitustehtävät, osaa järjestelmämme muistuttaa häntä asiasta. Opetettava pystyy myös itse tekemään oppimisympäristössä materiaaleihin liittyviä muistiinpanoja ja merkintöjä, jolloin esimerkiksi hankalalta tuntuneeseen harjoitustehtävään palaaminen myöhemmin on helppoa.

Myös yhteydenpito yksityisopettajan kanssa varsinaisten tapaamisten ulkopuolella on kätevää oppimisympäristön kautta. Käytännössä yhteyttä voidaan pitää kommentoimalla puolin ja toisin vaikkapa tuntimuistiinpanoja sosiaalisesta mediasta tuttuun tyyliin. Järjestelmän kautta yksityisoppilas voi lisäksi lähettää opettajalleen kätevästi erilaisia tiedostoja, kuten vaikkapa valokuvan hankalalta tuntuneesta koulutehtävästä.

3. Aikaa ja vaivaa säästyy

Kun tapaat yksityisopettajasi verkon kautta, säästät matkoihin kuluvan ajan. Ajattelepa, että sateisena lauantaiaamuna sinun ei tarvitse nousta aikaisin, valmistautua uloslähtöön ja hypätä autoon tai bussiin. Voit kaikessa rauhassa juoda aamukahvisi ja avata sen jälkeen tietokoneesi. Ja heti tapaamisen jälkeen olet taas oman kotisi rauhassa.

4. Verkko-opetus on turvallista

Jos olet hankkimassa opettajaa lapsellesi, mielessäsi on varmasti käynyt turvallisuus. Onko lapsesi turvassa yksityisopettajan kanssa? Joudunko jättämään lapseni ventovieraan ihmisen kotiin? Miten itse tiedän, mitä tapaamisen aikana tapahtuu? Etäopetuksessa sinun ei luonnollisesti tarvitse miettiä tällaisia asioita, sillä lapsesi on koko ajan oman kotinne turvassa ja pystyt halutessasi itse helposti seuraamaan opetuksen etenemistä sivusilmällä.

Lisää videoita verkko-opetuksestamme löydät yksityisopetuksen esittelysivumme keskivaiheilta.

Teknologiaa teknologian vuoksi?

Käytämme opetuksessamme teknologian tuomia etuja tarkoituksenmukaisesti. Emme tuo teknologiaa opetukseen teknologian itsensä vuoksi, vaan käytämme teknologiaa tekemään opiskelusta vaivattomampaa ja tehokkaampaa.

Opetusfilosofiamme ydin on siinä, että haluamme yksityisoppilaamme oppivan ymmärtämään matematiikkaa. Suomalaista matematiikan opetusta varsinkin lukiossa on mielestämme viety huolestuttavan paljon siihen suuntaan, että laskimia ja matemaattisia ohjelmistoja käytetään liikaa, jolloin erittäin keskeisen matemaattisen ajattelun rakentuminen on vaarassa jäädä taka-alalle. Vaikka opetamme matematiikkaa etänä teknologian keinoin, opetuksessamme korostuu matematiikan tekeminen kynän ja paperin kanssa.

Pidittekö lukemastanne?
6
Haluaisitteko jakaa artikkelin?

Herättikö artikkeli ajatuksia?

Kuulisimme mieluusti tämän artikkelin teissä herättämistä ajatuksista! Pystytte kirjoittamaan tälle sivulle näkyviin tulevan kommentin oheisella lomakkeella.

Vastaa

Antamanne nimi tai nimimerkki tulee näkyviin kommenttinne viereen. Käymme kommentit läpi ennen niiden julkaisua.

Artikkelin kirjoittaja

Yksityisopetus.net

Järjestämme henkilökohtaista matematiikan ja tilastotieteen opetusta sekä nettikursseja.

Kirjoittajan muut artikkelit

Kategoriat ja aihetunnisteet
Yksityisopetus