Tutustumme tässä artikkelissa yksityiskohtaisesti siihen, miten etänä netin kautta järjestämämme matematiikan yksityisopetus käytännössä toimii ja toteutetaan.

Päivitetty viimeksi
Julkaistu
5 min
261
1
10

Tarkastelemme tässä kirjoituksessa opetuksen toteuttamista kuvitteellisen yksityisopetettavan Alina Asiakkaan näkökulmasta. Kun Alina ottaa meihin yhteyttä ja ilmoittaa haluavansa matematiikan tai tilastotieteen etäopetusta, teemme hänelle käyttäjätilin verkko-oppimisympäristöömme Studiumiin. Alina saa tiedon käyttäjätilin luomisesta tekstiviestillä ja sähköpostilla, jotka sisältävät hänen käyttäjätunnuksensa ja väliaikaisen salasanansa. Tämän jälkeen Alina klikkaa viestissä olevaa linkkiä, jolloin hänen laitteensa verkkoselain avaa Studiumin kirjautumissivun. Alina syöttää käyttäjätunnuksensa ja salasanansa ja on hetkessä sisällä oppimisympäristössä.

Kun sovittu yksityistuntien ajankohta on käsillä, Alinan verkkoselain ilmoittaa huomioikkunalla ja äänimerkillä mahdollisuudesta siirtyä Studiumin osaan nimeltä verkkoluokka. Verkkoluokka on paikka, jossa yksityisopetus käytännössä tapahtuu.

Verkkoluokassa Alina näkee yksityisopettajansa lähettämän videokuvan ja kuulee hänen puheensa. Opettaja on sijoittanut kameransa siten, että se kuvaa hänen työpöytäänsä ylhäältä päin. Opetusvälineinä hän käyttää useimmiten perinteistä kynää ja paperia sekä tietenkin muita tarvittavia apuvälineitä kuten laskinta.

Alinalla on useita vaihtoehtoisia keinoja siihen, miten hän saa opettajan verkko-opetuksen aikana kirjoittamat muistiinpanot ja esimerkit itselleen:

  • Kopioiminen omille papereille kynän kanssa perinteiseen malliin.
  • Ruutukaappausten ottaminen opettajan videokuvasta verkkoluokan työkaluilla ja niiden lataaminen omalle päätelaitteelle pdf-muodossa yksityistuntien päätyttyä.
  • Pyytää opettajaa skannaamaan muistiinpanot ja laittamaan ne tuntien jälkeen Studiumiin.

Tietenkin myös opettaja kuulee Alinan puheen verkkoluokassa. Kuvayhteyden osalta Alina voi itse valita, onko hänen kameransa lähettämä kuva opettajan näkyvillä vai ei. Toki suosittelemme Alinaa tekemään mahdollisuuksien mukaan vastaavanlaisen järjestelyn kuin opettajalla on eli kohdistamaan kameransa siten, että opettaja pystyy videokuvan kautta seuraamaan Alinan kirjoittamia tekstejä. Tällöin opettaja pystyy parhaiten neuvomaan Alinaa esimerkiksi siinä vaiheessa, kun tehdään tuntiharjoituksia. Jos Alina ei kuitenkaan halua tai voi käyttää kameraansa, pystyy hän hyödyntämään muita verkkoluokan tilanteeseen sopivia työkaluja.

Kun Alinan tarvitsee siirtää jokin sähköinen materiaali opettajalle tai päinvastoin, niin tämäkin onnistuu näppärästi verkkoluokassa. Jos Alina on saanut vaikkapa koekertaustehtäviä koulunsa opettajalta sähköpostin liitetiedostona ja haluaa käydä niitä yhdessä läpi, hän pystyy lähettämään tiedoston nopeasti yksityisopettajalleen verkkoluokan kautta.

Varsinaisten yksityistuntien päättymisen jälkeen opettaja laittaa Alinan niin halutessa tuntien aikana kirjoittamansa muistiinpanot Studiumin osaan nimeltä yksityisopetuksen työtila. Samaan paikkaan tulevat myös opettajan laatimat tunneilla käsitellyn aiheen harjoitustehtävät, joita Alina voi ratkoa hänelle sopivana ajankohtana. Alinan ei tarvitse tuhlata aikaansa jatkuvaan Studiumissa ramppaamiseen, sillä hän saa automaattisen ilmoituksen opettajan lisätessä uudet materiaalit työtilaan. Alina saa ilmoituksen haluamallaan tavalla, esimerkiksi tekstiviestillä. Muistiinpanot ja harjoitustehtävät jäävät Alinan saataville Studiumiin, ja hän voi käydä niitä läpi uudelleen aina halutessaan.

Yksityisopetuksen työtila ja verkkoluokka tarjoavat Alinan käyttöön lukuisia muita oppimista tukevia työkaluja ja toimintoja.

Studium on oikeasti helppokäyttöinen, selkeä, nopea, täysin suomenkielinen ja muutenkin käyttäjäystävällinen. Lisäksi oppimisympäristömme osaa opastaa teitä eri tilanteissa, joten etäopetuksen käyttämistä ei tarvitse arastella, vaikka tietotekniset taitonne eivät olisikaan huippuluokkaa.

Studium toimii kaikilla uudehkoilla laitteilla älypuhelimesta tietokoneeseen. Yksityisopetuksessa sen käyttäminen kannettavalla tai pöytätietokoneella on kuitenkin yleensä helpoin ratkaisu. Verkkoluokan käyttämiseen tarvitaan ainakin mikrofoni ja mielellään myös kamera, ja nämä ovat olleet yleisimpien päätelaitteiden vakiovarusteita jo vuosien ajan.

Studiumia rakentaessamme olemme kiinnittäneet erityistä huomiota yksityisyytenne vaalimiseen ja tietoturvaan. Kaikki toimii keskitetysti verkkoselaimen kautta ja mitään uusia ohjelmistoja teidän ei tarvitse laitteellenne asentaa. Verkkoliikenne teidän, Studiumin ja opettajan välillä tapahtuu vahvaa salausta käyttäen. Lisäksi Studium toimii omilla verkkopalvelimillamme. Näin muutamia esimerkkejä mainitaksemme.

Voitte lukea yksityiskohtaisemmin Studimista esimerkiksi täällä. Aihepiiriä käsitellään lisäksi tällä sivulla, jossa voitte katsoa myös videoita Studiumista toiminnassa.

Pidittekö lukemastanne?
10
Haluaisitteko jakaa artikkelin?

Herättikö artikkeli ajatuksia?

Kuulisimme mieluusti tämän artikkelin teissä herättämistä ajatuksista! Pystytte kirjoittamaan tälle sivulle näkyviin tulevan kommentin oheisella lomakkeella.

Vastaa

Antamanne nimi tai nimimerkki tulee näkyviin kommenttinne viereen. Käymme kommentit läpi ennen niiden julkaisua.

Artikkelin kirjoittaja

Yksityisopetus.net

Järjestämme henkilökohtaista matematiikan ja tilastotieteen opetusta sekä nettikursseja.

Kirjoittajan muut artikkelit